A Steiger kft alapítója Steiger László. Családjában három generáció óta foglalkoznak fémmegmunkálással.

Nagyapja, Kocsorva László a bukaresti Malaxa vállalatnál dolgozott, mely akkor Európa legjelentősebb mozdonygyárának számított, és a mesteri szintig jutott. 1940-ben tudását hazahozva Nagykárolyba, kazánkovácsként dolgozott. Az ő nevére állították ki az első gőzkazánok építésére feljogosító engedélyt. Ő nevelte a később kazángyártó-generációt is.

Steiger Kft. cégtörténet

Édesapja, Steiger György is ezt a mesterséget tanulta, majd gyakorolta a nagykárolyi FIUT vállalatban. A szakma iránti szeretete példát jelentett munkatársai számára is Irányítása alatt 450 munkás dolgozott és készítettek kazánokat és bányaipari eszközöket, már külföldre is.

Steiger László is ebben a szakmában találta meg hivatását, és már 15 éves korától dolgozott segédmunkásként a nyári vakációkban a nagykárolyi FIUT vállalat kazánszekciójában, majd Kolozsváron végezte felsőfokú tanulmányait. 1990-ig dolgozott itt, majd visszatért ugyanabba a gyárba, amit már TRUM-nak hívtak közben.

Steiger Kft. cégtörténet archív

Steiger kft-t 1994-ben alapította, mely mára közel 100 alkalmazottnak ad munkát, és referenciái között tudhatja a megye számos jelentős ipari és polgári építményét, illetve eladásait tekintve egyre jelentősebb az export aránya. A cég mottója: Minőség, tapasztalat, profizmus, amit ügyfelei a munkafolyamat minden területén megtapasztalhatnak.

A cég fejlődésének első évtizedében a termékek és szolgáltatások széles skáláját nyújtotta, rugalmasan alkalmazkodva az ügyfelek igényeihez. A piac igényeinek megfelelően különböző fémmegmunkálási szolgáltatásokat nyújtott és különböző lakatosipari termékeket gyártott egyedi megrendelések alapján, majd jelentős fejlesztések révén, humán erőforrásai és felszereltsége bővítésével 2002-től az ipari létesítmények kivitelezése terén vállalt megrendeléseket. Az elmúlt tíz év dinamikus fejlődését jellemzi, hogy mára cégünk portfóliáját erősítik a környék megye legmagasabb fémszerkezeti épületei.